pátek 20. června 2014

Ženy a jejich styl


Nikdy, ale opravdu nikdy se nevzdávejte své výsady být ženou.
Ani když šetříte nebo jste porodila třetí dítě a nevíte kam dřív skočit, vždy myslete na to, že jste estetickým objektem pro své okolí. Že chcete být stále žádoucí pro svého muže.
 
Noste jednoznačně ženské prvky, kterých je díky unisexu čím dál tím méně. Nevycházejte z domu bez náušnic, náhrdelníků, náramků. Ne však vše najednou. 


Botasky pravidelně vyměňujte za střevíčky. Nenoste neforemné unisexové triko, stejně tak ležérní kalhoty v pase stažené na šňůrku.

Užívejte alespoň rtěnku a pudr, i když jste jen a jenom žena v domácnosti a i když máte dojem, že vás nikdo nemůže potkat. Naučte se svépomocí udržovat svůj ženský image.

Ucourané froté župany, vytahané tepláky a zapraná trika z fitka, rozšmajdané domácí pantofle pravidelně odkládejte do popelnic. A to bez pardonu.
Radujte se, že jste se narodily ženou. Udržujte si stále své ženské rituály, jako je péče o účes a jeho formu, o manikúru, pedikúru.
 
Největším ženským potenciálem je ženství.

Analyzujte svoji krásu a půvab a zaměřte se na to, co považujete na svém těle za nejpřitažlivější.
Mohou to být vlasy, jejich barva nebo délka,  pěstujte je (to mi připomíná herečku Simonu Stašovou s její nádhernou bujnou hřívou - ta okamžitě zaujme).
 
Pokud máte krásné ruce, dopřávejte jim pravidelné olejové koupele.

Jestliže máte nádherné bílé zuby, smějte se co nejčastěji. Ke zvýraznění svého úsměvu experimentujte se rtěnkami a hojně je používejte.
 

Máte-li krásný, melodický hlas, který přitahuje posluchače, povzbuďte pokladní v supermarketu nebo prohoďte pár slov na zastávce tramvaje. Nenechávejte si svoji krásu jenom pro sebe, rozšíří vám obzory a zpětně obohatí váš život o obdivné pohledy a slova uznání.

Dbejte na svůj obal. Je úplně jedno, jaký jste typ, kolik je vám let a jakou máte postavu. Hlavně se netrapte tím, že nejste zrovna mediální typ, že se nevejdete do těch malinkatých triček. Přestaňte se obviňovat ze svých neúspěchů a udělejte jedno: zabalte své tělo do těch nejefektnějších materiálů a vzorů.

Je velmi mnoho cest ke zvýraznění osobité krásy a jen každá z nás ví, která oblast zasluhuje pozornost. Nepotlačujte svoji ženskou přirozenost v přemíře soutěživosti s muži. Držte se své ženské reality.

Máte se ráda? Pak si oblečení vybírejte s tím, že slouží hlavně k získání dobrého pocitu ze sebe sama a ke zlepšení vzhledu. Jakmile se to naučíte, zjistíte, že není nijak těžké vypadat dobře.
 
To pravé bohatství začíná u našeho sebevědomí, u schopnosti mít se ráda a u toho, do jaké míry jsme schopné ocenit vlastní jedinečnost. Ty, které si příliš nevěří, působí křečovitě, protože dříve než vyjeví svou hodnotu navenek, musí si ji dokázat nejdříve samy sobě. To, co by naopak měly živit, je klidná a vyrovnaná osobnost. Je potřeba ke všemu, co máte oblečené, hlavně přidat důvěru v sebe sama, být si vědoma svých předností a dokázat je použít. A hlavně mít se ráda a být sama na sebe pyšná.

Sečteno a podtrženo:
  • pro získání sebedůvěry se musíte smířit sama se sebou. Nesrovnávejte se! Nikdy! Jste jaká jste, víte jakou máte postavu a proto si vybírejte oblečení s ohledem na vlastní proporce
  • ujasněte si, jaký druh oděvu potřebujete nejvíc, aby vaše skříně nebyly plné zbytečností. Manažerky nosí hlavně kostýmy, ženy v domácnosti užijí především ležérní módu
  • nedělejte zbytečné chyby při výběru střihů a barev. Naučte se problémové partie skrývat, a to, co je na vás pěkné, ukazovat. 
Z knihy Ženy a jejich styl od Dagmar Březinové


Co chtějí ženy od oblečení?
 
Chtějí se v něm cítit ...
 
...pohodlně
Mindrák špatně oblečené ženy: Musí neustále myslet na to, aby někde něco nevylézalo a nevyhrnovalo se. Ženy potřebují oblečení, v němž se mohou pohodlně pohybovat a cítit se něm dobře. 
 
...vkusně
Když máte baculaté pozadí a krátké silné nohy, nikdy nebudete vypadat dobře v minisukni, i když bude sebedražší. Oblečte si raději kostým, který vyhovuje vašim proporcím. Skutečně kvalitní kostým nepotřebuje být ozdoben zlatem a drahými kameny, je to šperk sám o sobě. Méně často znamená více.




...svůdně

Svůdného efektu dosáhnete, když si k decentním přiléhavým černým šatům vezmete jen pěkné tenké punčochy a zajímavé lodičky. Kouzlo spočívá v detailu.

 
 


...mladistvě
Černé havraní vlasy sluší jedině svěžímu mládí, starší rysy více přitvrdí. Naopak prosvětlený jakoby rozčepýřený účes tvář zjemní a omladí.
Ohnutá záda a povolené břicho roky také neuberou, takže neumíte-li chodit vzpřímeně, začněte pravidelně cvičit. Nikdy není na nic pozdě. Jestliže se cítíte vnitřně stále mladá, sáhněte i po mladistvé ležérní módě, která vás posune blíž k mládí. To znamená držet krok s dobou, čili nestárnout tak rychle.
...romanticky
Romantice vyhovuje subtilnost a křehkost. Máte-li hranatější sportovní postavu, pak volánky, velké květy či vzory vám ani trochu nepadnou. Naopak, vypadáte-li jako jemná květinka, můžete si dovolit celou záplavu volánků.
 
...barevně
Čas správně zhodnocuje černou. Černá je sice bezkonkurenční barva, protože je elegantní a úžasně zeštíhluje, ale od staršího obličeje musí dál. Pastelové tóny a bílá halenka rozsvítí tvář stejně jako perličky v uších.


Zkuste modrou v různých jemných odstínech: na triku, šatech, džínsách. Modrá je dobrá.
 

...sexy
Hezké nohy v kratších sukních a elegantních punčochách se mají světu předvádět a krásná ňadra decentně ukazovat ve výstřihu, protože jedině tehdy začnete být pro muže více zajímavá. Všechny partie těla však vyžadují pravidelnou údržbu. Vypadat sexy, znamená cítit se sexy!
Co rozhodně není sexy - podmračený, nevlídný pohled. Žádná vůně. Zapraná, vytahaná trička. Hrubé výrazy. Nezájem o své okolí.
 
...elegantně
Když si dáte na hlavu klobouk, neznamená to, že budete vždy elegantní, záleží totiž na celkovém vzhledu. Elegance je nadčasová a nabízí letitou stálost. Vyznačuje se kvalitním materiálem, jednoduchým střihem, dokonalým krejčovským vypracováním, barevností nepodléhající módě (nestárnoucí je např. tmavě modrá) a klasickými vzory (kohoutí stopa, rybí kost, pepito, kostka burberry, jemný proužek, drobný puntík...). Pochopitelně velmi důležité jsou boty, do
 základní řady patří především klasické lodičky. 

...stylově
Vypadat stylově neznamená být otrokyní módy, zhubnout, být bohatá, nebo chodit pravidelně pod skalpel plastického chirurga. Jde o to oblékat se tak, abyste zdůraznila to, co máte na svém těle ráda, a zakryla to, s čím spokojená nejste. Jakmile jednou pochopíte, co si neoblékat, cesta k vašemu osobitému stylu se stane hračkou.
Mýtus, že vkus je vrozený, není zcela pravdivý. Styl není něco, s čím se narodíme, ale to, čemu se kdokoli z nás může naučit! Styl je květinka trvale kvetoucí, když o ni pečujete!
 
Pravidla vlastního stylu
 
  • Máte velká prsa? Pak je pro vás důležitá vhodná podprsenka a zvykněte si na dekolt.
  •  
  • Nemáte žádná prsa a " kosti vám lezou z těla ven"? Zapomeňte na výstřih!
  •  
  • Široká ramena nezvýrazňujte vodorovným členěním, pruhy a nabíranými rukávy v hlavici. Úzkým ramenům naopak dopřejte a zvýrazněte je
  •  
  • Silné paže skryjte do rukávů
  •  
  • Klidně obepněte masitý zadek elastickým materiálem
  •  
  • Rovný pás stahujte a tvarujte
  •  
  • Krátké nohy prodlužte vysokými podpatky, dlouhými nohavicemi a zvýšeným pasem
  •  
  • Silná stehna příliš neobepínejte
  •  
  • Neobepínejte ani široké boky, ty vyžadují rozšířenou splývavou sukni a kalhoty
  •  
  • Povolené břicho kryjte a zpevňujte cvičením
  •  
  • Dlouhý krk si žádá rolák, krátký zase výstřih. V uších působí úžasně náušnice, ať už zlaté nebo perly, případně bižuterie
  •  
  • Silné kotníky neupínejte do pásků bot
  •  
  • Správná podprsenka dokáže zázraky
  •  
    Z knihy  Víte, co na sebe? od Jitky Hrdličkové

Žádné komentáře:

Nejlepší koncert U2 v Dublinu

Bylo nebylo...před 40 lety se v irském Dublinu dala dohromady legendární kapela U2.  Ve stejném roce jsem se narodila i já. Před zhruba 20 l...